4 port.
800 g oxfilé, i bit
8-10 råa potatisar (800 g)
4 msk rapsolja eller annan neutral olja
50 g smör till stekning
2 gula lökar
Salt och nymalen peppar
Tillbehör:
Fransk senap
4 äggulor
Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar. Råstek potatisen på hög värme i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan och håll potatisen varm. Skär köttet i lika stora tärningar som potatisen. Skala och finhacka löken. Hetta upp resten av oljan och smöret i pannan. Stek köttet tillsammans med löken i omgångar i riktigt het panna. Rör inte om direkt utan låt köttet och löken vara tills pannan har fått upp värmen igen. Först då kan man röra om hastigt - då blir allt perfekt stekt. Salta och peppra. Servera med äggula och senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar