Söta grannflickan kom över för att baka lite med mig ikväll, vi valde ut ett recept ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor.
Vi bytte ur mjölkchokladen mot vanlig ljus blockchoklad, råsockret mot vanligt strösocker och så hoppade vi över Cointreau! Så blev inte exakt som receptet...men ändå! Gott blev det i alla fall! Men jag tycker fortfarande att vanlig klassisk kladdkaka är godast!
150 g smör
200 g ljus choklad/mjölkchoklad
3 ägg
½ dl strösocker/råsocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
saft och finrivet skal av 1 apelsin
1 msk Cointreau
Smörj en rund bakform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner i chokladsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vispa ner i smeten tillsammans med saft och skal av apelsinen samt Cointreau. Vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i lite drygt 20 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar