Ett recept ur boken Himlagott med choklad och kladdkakor av Lotta Bäckström. Tog mig friheten att byta ut den mörka chokladen mot vanlig ljus blockchoklad.
Bakade även dom här med grannflickan igår, dom blev väldigt rinniga så fick stå i kylskåpet över natten, tills idag. Men idag när jag skulle skära rutor gick det inte heller så bra.. den var alldeles för kladdig, så det gick inte...Äsch, vad gör det egentligen, tog upp bitar med sked och åt på tallrik istället och det var ändå gott!
10 personer
100 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g marshmallows
Smält chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i chokladblandningen i äggvispet och blanda väl. Vänd sedan ned mjölet blandat med bakpulvret. Hacka marshmallows (om du inte använder små) i mindre bitar. Vänd ner bitarna och häll i smeten i en välsmord form. Grädda i 175 grader i 25 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i små munsbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar