Ett recept från Linas matkasse. Gott!
180 g spaghetti
2 tomater
1 röd chili
1 bananscharlottenlök
1 burk räkor
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1/2 frp ruccola
1 frp mozzarella
Koka spaghettin i lättsaltat vatten. Spara 1 dl av vattnet. Tärna tomaterna. Skiva chilin och löken. Häll av spadet från räkorna. Finriv skalet från citronen och lägg undan till servering. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs tomat, lök, chili, pressad vitlök, tomatpuré och vitvinsvinäger 1-2 min. Tillsätt räkorna och fräs hastigt på hög värme, max 30 sek. Ta från värmen och tillsätt pressad saft från den använda citronen (1-2 msk) och 2 krm salt. Blanda chiliräkor, nykokt spaghetti, det sparade kokvattnet och ruccola. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa spaghetti con gamberetti med finrivet citronskal och rivna bitar av mozzarella. Servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar