Ett recept från Linas matkasse. Gott! Enkelt att göra!
4 portioner
180 g pappardellepasta
1/2 purjolök
250 g cocktailtomater
300 g kycklingfilé
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad salvia
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 frp riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär purjolöken (den ljusa delen), i cm- tjocka skivor och dela tomaterna. Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme 2-3 min runt om, tills den fått fin färg. Krydda med salt, timjan, salvia och lite nymald svartpeppar. Tillsätt tomater, purjolök, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Fräs ytterligare 2-3 min. Pudra över mjöl. Rör ner mjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-4 min. tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda nykokt pasta med kycklingpannan. Servera med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar