Ett recept från Linas matkasse. Gott!
1 gul lök
250 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad rosmarin
Salt och peppar
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 frp mozzarella
2 pizzabottnar
1/2 msk torkad oregano
2 tomater
1/2 frp ruccola
1 tsk vitvinsvinäger
Chiliflakes
Värm ugnen och en ugnsplåt till 250 grader. Skiva löken tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs lök, nötfärs, pressad vitlök, rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar på hög värme 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och vatten. Sjud 2-3 min, tills färsen är helt genomstekt. Fördela färsen och rivna bitar av mozzarella över pizzabottnarna. Strö över oregano. Lägg på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 10-12 min tills pizzan fått fin färg. Skiva tomaterna och lägg i en skål. Blanda med ruccola, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Toppa pizzorna med tomatsalladen och lite chili flakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar