Ett recept från Linas matkasse. Helt okej!
450 g småpotatis
1 bananscharlottenlök
1/4 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin
Salt och peppar
250 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 frp svarta oliver
1 tsk torkad salvia
1/2 tsk socker
2 krm chili flakes
1/2 kruka rosmarin
Värm ugnen till 250 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Finhacka bananscharlottenlöken. Blanda lök, ströbröd, mjölk, pressad vitlök, rosmarin, salt, svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till en limpa, lägg i en smord ugnsform.
Häll krossade tomater i en skål. Blanda med vatten, svarta oliver, salvia, socker, chili flakes och 2 krm salt. Häll ner tomatsåsen i formen med köttfärslimpan. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min. tills köttfärslimpan är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Hacka färsk rosmarin. Ringla lite olivolja och strö lite flingsalt över potatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar