Ett recept från Linas matkasse. Helt okej!
2 portioner
1 3/4 dl jasminris
300 g fläskkotletter
Salt och svartpeppar
1 bananscharlottenlök
1/2 fänkål
1 äpple
1 tsk torkad timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk honung
1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 kruka rosmarin
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skiva fläskkotletten i två delar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet 2-3 min per sida. Lägg kotletterna på en tallrik. Spara pannan. Klyfta löken, tärna fänkål och äpple. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan. Fräs grönsakerna, timjan och pressad vitlök 1-2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och honung. Fräs ytterligare 1-2 min. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk och smulad kycklingbuljong. Lägg ner kotletterna och sjud 3-4 min, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). Hacka bladen från rosmarinen. Strö rosmarin över äppelbräserade kotletterna och servera med nykokt jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar