4 portioner
500 g strömmingsfiléer
2 dl grekisk yoghurt
1-2 msk riven pepparrot
2 msk kapris
1 tsk flytande honung
1/2 dl hackad dill
1 1/2 dl grovt rågmjöl
4-8 grova hamburgerbröd (gärna rågbröd)
100 g mangoldsalladsblad
1 rödlök
Smör
Salt, vitpeppar
Blanda yoghurten med pepparrot, kapris, honung och dill. Smaka av med salt. Blanda rågmjölet med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Skölj strömmingen i kallt vatten. Panera i rågmjölet. Stek strömmingen i smör ca 2 minuter på varje sida. Värm bröden i stekpanna eller i brödrost. Servera Strömmingsburgarna med mangoldsallad, strimlad rödlök och pepparrotsdressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar