Ca 4 port.
500 g blåbär (frysta eller färska)
2 msk potatismjöl
1/2 + 3/4 dl socker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl finhackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg blåbären i en pajform. Pudra över potatismjöl och 1/2 dl socker. Blanda med en sked. Smält smör i en kastrull. Tillsätt 3/4 dl socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn, vetegroddar och mandel. Låt degen svälla ca 10 minuter. Smula degen över blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna några minuter. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar