Ca 4 port.
1 hel kyckling (ca 1 kg)
Ca 1 1/2 liter vatten
1 morot
1/2 purjolök
1 gul lök
1 bit rotselleri (100 g)
2 lagerblad
3 persiljestjälkar
5 vitpepparkorn
Currysås:
1 msk curry
4 dl buljong från kycklingkoket
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
Smör
Salt, vitpeppar
Lägg kycklingen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av. Skala och skär morot, purjo, lök och rotselleri i bitar. Lägg ner i grytan med lagerblad, persiljestjälkar, vitpepparkorn och 1 msk salt. Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta upp och låt svalna. Lossa köttet från benen och skär i stora bitar. Koka ihop buljongen ca 10 minuter, sila av den och spara till såsen. Smält 2 msk smör i en kastrull. Strö över curryn och låt fräsa med. Tillsätt buljongen och grädden och koka upp. Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera med ris och gärna någon grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar