Ca 4 port.
2 pkt isterband (a 340 g)
1 kg potatis
500 g morötter (2-3 stycken)
250 g palsternacka (2-3 stycken)
2-3 äpplen
1 kruka persilja
2 dl créme fraiche
2 msk dijonsenap
Olja och smör till stekning
Salt, peppar
Skala potatis, morötter och palsternacka och skär i cm-stora bitar. Skala och tärna äpplena lika stor. Hacka persiljan. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Lägg i den tärnade potatisen och låt fräsa någon minut. Lägg i morötter och palsternacka. Tillsätt även 1 msk smör. Fräs rotfrukterna tills de är gyllenbruna, ca 10-15 minuter. Tillsätt den hackade persiljan och de tärnade äpplena. Smaksätt med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela varje isterband på mitten och en gång på längden så att den blir fyra delar av varje isterband. Stek isterbanden i smör, ca 2 minuter på varje sida. Blanda créme fraiche med dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Servera isterbanden med pytten och dijonsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar