Ca 4 portioner
1 kg kokt potatis (fast sort)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/4 fänkål
1 purjolök (bara det gröna)
3 ägg
1/4 kryddmått cayennepeppar
2 krm gurkmeja
Rapsolja till stekning
1 1/2 tsk Salt
1 krm svartpeppar
Gurksås:
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
10 st myntablad
2 dl grekisk yoghurt
Salt, svartpeppar
Skala den kokta potatisen, löken och vitlöken. Ansa fänkålen. Riv potatis, lök, vitlök och fänkål grovt på rivjärn. Ansa och strimla det gröna på purjon. Blanda potatisen och grönsakerna med ägg, cayennepeppar, gurkmeja, salt och svartpeppar. Smeten ska vara ganska fast. Klicka ut smeten i stekpanna och stek i omgångar. Låt steka några minuter på varje sida. Servera med gurksåsen och en god sallad.
Gurksås:
Grov riv gurkan, pressa ur vätskan. Skala och pressa vitlöksklyftan. Strimla myntabladen. Blanda allt med yoghurt. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar