Ca 3 portioner
3 skivor landgångsbröd
1 burk matjessill (ca 200 g)
5 kokta kalla potatisar
Ca 10 cm purjolök
2 dl créme fraiche
2 msk majonnäs
1 kruka dill
3 hårdkoka ägg
Ca 1/2 dl kaviar på tub
Smör
Låt sillen rinna av i ett durkslag. Bre smör på landgångsbrödet. Skär sill och potatis i små bitar. Ansa och strimla purjolöken. Blanda detta med majonnäsen och hälften av créme fraichen. Bre röran på 2 av skivorna. Lägg ihop dem. Lägg på den sista skivan och bre resten av créme fraichen över och runt om. Hit kan tårtan förberedas. Hacka dillen och klappa in den runt om smörgåstårtan. Skala och skiva äggen. Garnera med äggskivor och spritsad kaviar. Låt stå någon timme före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar