- En utav sillarna på årets julbord. Tycker att den var helt okej!
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 3 st stjärnanis
- 3 st lagerblad
- 8 st svartpepparkorn
- 4 st vitpepparkorn
- 1 burk burk inläggningssill, 4 filéer
- 0,5 st liten fänkål, strimlad
- 1 st gul lök, strimlad
- 1 st morot, skuren i tunna slantar
- Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn.
- Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
- Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
- Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
- Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar innan du smakar av den.
Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
onsdag 27 december 2017
Fänkålssill med stjärnanis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar