4 portioner
500 g skinn och benfri laxfilé
500 g potatis
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk pepparmix
Ca 300 g spetskål
Ca 75 g sockerärter
300 g morötter
1-2 rödlökar
1/2-1 tsk curry
1 citron
2 msk flytande honung
Olivolja
Salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem i ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och 3/4 tsk salt. Stek dem runt om med olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan. Strimla spetskålen. Skär sockerärterna i bitar. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Fräs morötterna i olivolja i ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över en halv citron och ringla över honungen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar