Ca 4 port.
Ca 500 g kycklingfileé
Smör
10 dl vatten
500 gram passerade tomat
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlök
2 scharlottenlök
1 chilifrukt eller ett par msk chilisås
1-2 msk koncentrerad kycklingfond
1 purjolök
2,5 dl grädde
några droppar tabasco
salt och peppar
Serveras med : Vitlöksbröd och en klick creme fraiche
Gör så här :
Bryn kycklingen i smör.
När den nästan är klar så bryner du den hackade scharlotten löken , och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt.
Häll i vatten och passerade tomater , och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde.
När det börjat sjuda så häller du i valfri pasta, och låter den sjuda tills den blir mjuk.
smakar av med salt, peppar och några droppar tabasco.
Innan servering så toppar du soppan med purjolök, och en klick creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar