Ca 4 port.
Soppa
- 1 gul lök
- 1 bakpotatis
- ca 600 g butternutpumpa
- 1 tsk olja
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 2 dl crème fraiche
- salt och peppar
Bröd
- 4 bröd
- 130 g tapenade
Topping
- 1/2 kruka rosmarin
- 1 dl skalade mandlar
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g kastanjechampinjoner
- 1 msk smör
- Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
- Soppa: Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen.
- Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar.
- Fräs grönsakshacket (förutom pumpan) i olja i en stor kastrull. Lägg i pumpan och häll i vinet. Låt koka någon minut. Tillsätt buljongen och koka tills pumpan är mjuk, ca 10 minuter.
- Bröd: Grädda bröden.
- Rör ner crème fraiche och mixa till en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar.
- Topping: Hacka rosmarinen. Rosta mandlarna i torr stekpanna på medelvärme.
- Skala och skiva vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den och vitlöken i smör i en stekpanna. Vänd ner rosmarinen.
- Toppa soppan med svamp och mandlar.
- Servera med bröd och tapenade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar