Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 26 april 2016

Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Ett recept från ICA's matkasse. Soppan va okej, men lite trist. 


Ca 4 port.


Soppa

  • 1 gul lök 
  • 1 bakpotatis 
  • ca 600 g butternutpumpa 
  • 1 tsk olja 
  • 2 dl vitt matlagningsvin 
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche 
  • salt och peppar

Bröd

  • 4 bröd 
  • 130 g tapenade 

Topping

  • 1/2 kruka rosmarin 
  • 1 dl skalade mandlar 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 250 g kastanjechampinjoner 
  • 1 msk smör
  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Soppa: Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen.
  3. Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar.
  4. Fräs grönsakshacket (förutom pumpan) i olja i en stor kastrull. Lägg i pumpan och häll i vinet. Låt koka någon minut. Tillsätt buljongen och koka tills pumpan är mjuk, ca 10 minuter.
  5. Bröd: Grädda bröden.
  6. Rör ner crème fraiche och mixa till en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar.
  7. Topping: Hacka rosmarinen. Rosta mandlarna i torr stekpanna på medelvärme.
  8. Skala och skiva vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den och vitlöken i smör i en stekpanna. Vänd ner rosmarinen.
  9. Toppa soppan med svamp och mandlar.
  10. Servera med bröd och tapenade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar