Ett recept från ICAs matkasse, gott! Perfekt vardagsmat!
- 4 port ris (eller annat gryn)
- 1 gul lök
- 1 äpple
- ca 600 g strimlad kycklingfilé
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 3 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
- 1 kruka dragon
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
- 150 g haricots verts
- 1/2 cosmopolitansallad
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala löken, skär den och äpplet i klyftor. Skär bort kärnhuset från klyftorna på äpplet.
- Bryn kyckling, lök och äpple i olja i en stekpanna i omgångar och lägg över i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.
- Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter.
- Hacka dragonen. Blanda grädde med majsstärkelse. Häll ner grädde och dragon i kastrullen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg bönorna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.
- Skär salladen i bitar.
- Servera grytan med ris, bönor och sallad.
CloseBra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar