Ca 4 port.
- 1 mango
- 2 avokado
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 1 lime
- salt och peppar
- 1 kruka koriander
- 4 port glasnudlar
Lövbiff
- 2 msk honung
- 2 msk japansk soja
- 2 msk vatten
- ca 500 g lövbiff
- 2 tsk olja
- Salsa: Skala mangon och skär den i tärningar. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det. Ansa och skiva salladslöken. Blanda allt i en skål.
- Riv skalet av limen och pressa ur saften.
- Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar. Toppa med korianderblad.
- Glasnudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Lövbiff: Blanda honung, soja och vatten.
- Strimla och stek lövbiffen i olja i en stekpanna några minuter runt om. Häll över sojablandningen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
- Servera lövbiffen med salsa och glasnudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar