- 1125 g fast potatis
- 2 1/2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 312 1/2 g pärllök
- 1 1/4 msk smör
- 1 1/4 msk strösocker
- 1 1/4 msk rödvinsvinäger
- 3/5 dl vatten
- 1 1/4 dl vispgrädde
- 1 1/4 dl mjölk
- 3/5 påse salladslök (à 125 g)
- 3/5 kruka persilja
- 5 kycklingfiléer
- 1 1/4 tsk smör
- 2 1/2 hjärtsallad
- Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
- Potatis: Skär potatisen i skivor, lägg dem i en bunke och blanda med olivoljan, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Löksås: Skala lökarna och bryn dem i smör i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt. Häll i vinägern och låt koka in.
- Häll i vatten och grädde och låt koka sakta tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken och blanda ner.
- Kyckling: Hacka persiljan.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Vänd dem sedan i persiljan. Lägg kycklingfiléerna på potatisplåten när det återstår ca 10 minuter av potatisens tid och låt dem steka klart.
- Till servering: Skär salladen i bitar och skiva kycklingen.
- Servera kycklingen med löksås, sallad och potatis.
Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
lördag 2 april 2016
Persiljekyckling med glaserad lök
Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt gott! Kändes lite mer "festligt" på nåt vis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar