Ca 4 port.
4 kycklingfileér
olja
4 dl kokosmjölk ( 1 burk)
8 dl kycklingbuljong
2 msk rödcurry ( eller efter egen smak och tycke ) –
Det beror på vilken rödcurry man använder. Ibland räcker det med teskedar.. Så smaka er fram.
2 tsk tomatpure
´Saften av 1 lime
1 nypa socker och salt
1 röd paprika
Nudlar
Garnera med hackad chili, lök och koriander.
Gör så här:
Strimla kycklingen, och stek den i olja.
Häll i kokosmjölk, buljong och låt sjuda upp. Smaka av med pure och rödcurry.
Häll i limesaften, en nypa socker och salt. Rör ner paprikan, så att de blir lite mjuka men de ska inte sjuda för länge så att de blir sladdriga.
Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackning.
Lägg nudlarna i botten av en skål och häll soppan över.
Toppa med salladslök, chili och koriander.
Servera genast !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar