Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott! Rekommenderas!
- 4 port ris eller annat gryn
Sallad
- 1 hjärtsallad
- 125 g rädisor
- 150 g salladsärter
- 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt och peppar
- 2 msk riven färsk pepparrot
- 1 1/2 dl majonnäs
Kyckling
- 2 msk kinesisk soja
- 3 msk balsamvinäger
- 2 msk flytande honung
- 1 dl vatten
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 1 lime
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Sallad: Ansa och skär salladen i bitar och rädisorna i fjärdedelar. Strimla salladsärterna. Skär gräslöken.
- Lägg allt i en bunke och blanda grönsakerna med vinäger och krydda med salt och peppar. Skala och riv pepparroten. Blanda ner den och majonnäsen i salladen.
- Kyckling: Blanda soja, vinäger, honung och vatten.
- Stek kycklingen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över sojablandningen och låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 10 minuter. Vänd då och då. Smaka av med pressad lime.
- Servera kycklingen med riset och den krämiga salladen.
Har funderat på att testa matkasse, är det bra?
SvaraRaderaJag är supernöjd! Får testa nya rätter och har fortfarande 4 dagar då jag lagar det jag känner för. (Har 3-dagars kassen). Skönt att slippa tänka några dagar ;)
Radera