Ett recept från ICAs matkasse. Kul att testa något annorlunda och nytt, men tyvärr blev det ganska så torrt. Saknade någon sås.
Stomp
- 900 g mjölig potatis
- 2 dl gräddfil
- 2 msk riven färsk pepparrot
- salt och peppar
Fänkålssallad
- 1 fänkål
- 1/2 gurka
- 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 1 msk citronsaft
- 1 msk olivolja
Torsk
- 600 g torskfilé
- Tina fisken om fryst används.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Stomp: Skala och koka potatisen.
- Fänkålssallad: Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin eller osthyvel. Skala och skär gurkan i långa remsor med potatisskalare. Hacka gräslöken. Blanda allt med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
- Stomp: Krossa potatisen och blanda med gräddfilen. Skala och riv pepparroten och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
- Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Servera torsken med stomp och fänkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar