2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk smör till stekning
Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i ca 30 minuter. Häll mineralvattnet i smeten strax före stekningen och rör om. Hetta upp smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll i ett tunt lager smet och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna.
Pannkakstårta:
1 sats pannkakor
3 dl grädde
2 dl sylt
5 dl färska bär
Florsocker till garnering
Vispa grädden, varva pannkakor, sylt, grädde och bär. Toppa med grädde och bär och garnera med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar