Ca 4 port.
- 4 port ris (gärna basmatiris)
- ca 600 g laxfilé
- 1 msk sesamfrö
- salt och peppar
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 lime
- 1/2 förp böngroddar (à 180 g)
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 250 g pak choi
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar.
- Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Skala och riv ingefäran. Vispa ihop soja med chilisås och blanda ner ingefära och pressa i limesaft till en dressing.
- Skölj böngroddarna och låt dem rinna av. Ansa och strimla salladslök och pak choi. Blanda grönsakerna med dressingen.
- Servera laxen med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar