Ca 4 port.
- 4 port spaghetti
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 600 g tunnskivad kyckling
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 zucchini
- 3 plommontomater
- 1/2 kruka persilja
- 1 dl riven Västerbottensost
- Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
- Skala och skiva lök och vitlök.
- Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en het stekpanna. Lägg sedan i lök och vitlök, krydda med salt och cayennepeppar. Häll i vinet och låt koka upp.
- Lyft över kycklingen till en stor kastrull. Rör ner grädde och tomatpuré och låt allt sjuda ca 10 minuter.
- Skär zucchinin i tärningar och stek i resten av olivoljan i stekpanna. Lyft över i kastrullen.
- Skär tomaterna i klyftor och lägg i kastrullen.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka persiljan och blanda ner den i kycklingen.
- Servera kycklingen med pastan och osten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar