8 ark filodeg
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 paket fetaost
1 rödlök
6-7 körsbärstomater
2 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost (el ost i tärningar)
salt & peppar
olja till pensling
- Stek köttfärsen och blanda ner tacokryddan, lägg 4 ark filodeg i botten på en smord pajform, pensla med olja mellan varje lager. Häll över köttfärsen.
- Strö över fetaost i bitar, rödlöken i skivor, samt tomaterna i halvor.
- Blanda samman ägg, grädde och kryddor och slå över pajen, avsluta med den rivna osten.
- Lägg 4 ark filodeg som lock över pajen och pensla med olja mellan. Vik upp kanterna på filodegen som ligger under så de ligger under ”locket”.
- Grädda i 200 grader ca 25 min. Servera gärna med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar