Ca 4 port.
1 kg räkor med skal
1 stor gul finhackad lök
Smör
4 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 stor strimlad purjolök
200 g champinjoner
4 stjälkar blekselleri
1 röd paprika
3 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
1 stor vitlöksklyfta
Kajennpeppar
Citron
Dill
Skala räkorna. Lägg åt sidan så länge. Fräs den finhackade löken långsamt i lite smör utan att löken får färg. Strö över curry och paprikapulver och rör om. Lägg i purjostrimlorna och blekselleri i små bitar. Fräs några minuter. Lägg i svampen ( hela små eller halverade större) och låt den steka med i några minuter. Lägg i tunna, fina paprikastrimlor. Strö över vetemjölet och rör om väl. Slå på vatten och grädde och lägg i buljongtärning. Koka allt 4-5 minuter. Pressa en rejäl vitlöksklyfta direkt ner i grytan och smaka även av med lite kajennpeppar. Låt allt bli genomvarmt och vänd sist ner räkorna, som inte ska koka, bara bli varma. Smaka av det hela med citronsaft och svartpeppar. Garnera med lite dill före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar