Och visst var det gott!
Men jag hoppade över gelatin, onödigt. Det går lika bra utan!
250 gram Kavring
100 gram smält smör
Fyllning till räktårta :
(5 gelatinblad)
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.
Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
(Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.) Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost,
Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. (Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.) Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, men gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar