Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 20 juni 2015

Räkcheesecake

Ett recept från Jennys matblogg. Blev riktigt frestad att testa när jag såg bilden hon lagt upp. Har gjort ett liknande recept förut som också var väldigt gott, så kände att jag borde göra detta också. 
Och visst var det gott!
Men jag hoppade över gelatin, onödigt. Det går lika bra utan!


250 gram Kavring 
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
(5 gelatinblad)
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.
Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
(Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.) Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost,
Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  (Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.)  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, men gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar