Blev väldigt god, påminner om skånsk senap.
- 52 g gult senapsfrö, 2 påsar
- 26 g brunt senapsfrö, 1 påse
- 1,5 dl vatten
- 2 msk senapspulver
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 2 msk vitvinsvinäger
- 0,5 dl solrosolja eller annan neutral olja
Apelsinsenap:
- 2 tsk finrivet apelsinskal
- 1 msk apelsinsaft
Chili- och honungssenap:
- 0,5 urkärnad finhackad röd chili eller 2 tsk chiliflakes
- 2 msk honung
Sjud senapsfröna i vattnet cirka 5 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. Nu har du den naturella senapen. Smaksätt enligt nedan. Alla tre varianterna håller flera månader i kylskåp.
Apelsinsenap
Riv apelsinskalet ner i senapen. Pressa i saften. Blanda väl.
Chili- och honungssenap
Hacka chilin, lägg i senapen. Häll i honungen. Blanda väl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar