Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 22 augusti 2011

Vanilj och honungscheesecake


Ett recept ur boken kladdiga kakor! Egentligen tycker jag allra bäst om frozen cheesecake, men utav dom som man gör i ugnen så tycker jag nog att denna varianten är allra godast!

ca 12 bitar
ca 250 g pepparkakor
50 g smält smör
600 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
½ dl flytande honung
honung och färska bär till garnering

Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakorna i en bunke och rör ner det smälta smöret. Fördela jämnt i en smord springform. Rör samman philadelphiaost, strösocker och vaniljsocker till en jämn smet. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt tillsammans med honungen. Tillsätt därefter under omrörning lite äggsmet i taget tills du får en smet utan klumpar. Rör utan visp eftersom det inte ska komma in luft i kakan, en träslev funkar toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna. Rippla lite flytande honung över och dekorera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar