Ett recept ur boken Kladdiga kakor. Och tyvärr så måste jag säga att det var inte ett dugg gott. Smakade en tugga sen åkte resten i soporna. Synd på dom fina jordgubbarna.. men nu vet jag det!
Skrev ner receptet i alla fall, om det är någon som vill prova på det i alla fall... men jag skulle säga: gör det inte!
ca 6 portioner
4 st gelatinblad
4 dl jordgubbssaft, outspädd
2½ dl mousserande torrt vitt vin
½ liter jordgubbar
2 dl vispgrädde till servering
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm upp saften till strax under kokpunkten. Ta upp gelatinbladen och låt dem droppa av, lägg dem i saften och låt svalna. Tillsätt vinet. Snoppa jordgubbarna och kvarta dem. Fördela jordgubbarna i 6 glas och tillsätt jordgubbslagen i glasen. Låt svalna något innan du förvarar dem i kylen minst ett par timmar innan de avnjutes (!). Servera gärna jellyn ed lite lätt vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar