Smakar lite som wienerbröd faktiskt! Väldigt goda. Plus att namnet är ju bara ett plus i sig, Rimbobo som jag är!
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
75-100 g smör
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Garnering:
1 dl florsocker
ca 1msk vatten
Rör ut jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna
och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den till en fyrkant
ca 40x40 cm. Skär den sen i 8x8 cm stora fyrkanter. Blanda ihop fyllningen
och lägg lite i mitten på varje ruta. Nyp ihop hörn mot hörn och lägg
dom i pappersformar. Låt jäsa övertäckta ca 2 tim. Pensla med lätt uppvispat
ägg. Grädda i 250 grader ca 8 min. Blanda ihop glasyren och glasera
bullarna vid serveringen. Om bullarna ska frysas så frys dom utan glasyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar