Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 28 maj 2011

28 Maj Rimbobullar

Smakar lite som wienerbröd faktiskt! Väldigt goda. Plus att namnet är ju bara ett plus i sig, Rimbobo som jag är!

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
75-100 g smör
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg

Garnering:
1 dl florsocker
ca 1msk vatten

Rör ut jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna
och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den till en fyrkant
ca 40x40 cm. Skär den sen i 8x8 cm stora fyrkanter. Blanda ihop fyllningen
och lägg lite i mitten på varje ruta. Nyp ihop hörn mot hörn och lägg
dom i pappersformar. Låt jäsa övertäckta ca 2 tim. Pensla med lätt uppvispat
ägg. Grädda i 250 grader ca 8 min. Blanda ihop glasyren och glasera
bullarna vid serveringen. Om bullarna ska frysas så frys dom utan glasyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar