För mig är detta verkligen nostalgi. Min farmor har alltid bakat lingonrutor. Så goda!
4½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 st ägg
2 dl lingonsylt
Strössel:
1½ dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Blanda smöret i detta. Tillsätt ägget.
Blanda allt. Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm.
Fördela lingonsylten över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker
till strössel. Smält smöret och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan
över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader,
cirka 20 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i fyrkanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar