Första gången jag åt hemmagjorda var nog hemma hos Fru Ivarsson. Inte alls samma sak som köpta. Dom ska helst vara alldeles nybakade också.. så dom är varma..och chokladen fortfarande är lite smält.. så goda!!
200 g smör
300 g mörk choklad
300 g nötter t. ex. mandel
1 ½ dl florsocker
1 ¼ dl farinsocker
1 dl strösocker
2 st ägg
6½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Finhacka choklad och nötter,
vilka nötter du väljer är en smaksak. Blanda samman alla ingredienserna
till en deg som du formar till en tjock rulle. Plasta in rullen och låt den vila
i kylen i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram degrullen och
skär den i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och grädda i
mitten av ugnen cirka 10 minuter. Kakorna ska kännas mjuka i mitten då
du tar ut dem ur ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar