Känns som att dom här kakorna har glömts bort lite, eller så är dom kanske omoderna? Goda är dom i alla fall. Klassiska. Glöm inte bort dom!
5 ½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
3/4 dl grovhackad sötmandel
200 g smör
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Lägg alla
ingredienser i en bunke och rör till en jämn smet. Forma smeten till två
rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie i kylen i ca 2 timmar, tills
de blivit hårda.
Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7
minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar