Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 2 juli 2020

Korv, surkål och frasig lök

Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Enkel vardagsmat som är supergod! Rekommenderas!

4 portioner

500 g potatis
2 lökar
3 msk hackad persilja
3 msk smör
1 nypa timjan
1 msk rödvinsvinäger
600 g korvar, tex bratwurst
800 g hemgjord/färdigköpt surkål
Salt
Peppar

Värm ugnen till 225 grader. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken på medelvärme. Krydda med timjan, salt och peppar. Puttra på tills löken fått färg och blivit lite ”frasig”. Smaka av med rödvinsvinäger och kanske lite salt. Stek korven i ugnen. Värm surkålen i ugnen eller i en kastrull på spisen. Den behöver bara bli ätvarm. Vänd ner persiljan i kålen. Servera med korvarna och löken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar