Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Enkel vardagsmat som är supergod! Rekommenderas!
4 portioner
500 g potatis
2 lökar
3 msk hackad persilja
3 msk smör
1 nypa timjan
1 msk rödvinsvinäger
600 g korvar, tex bratwurst
800 g hemgjord/färdigköpt surkål
Salt
Peppar
Värm ugnen till 225 grader. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken på medelvärme. Krydda med timjan, salt och peppar. Puttra på tills löken fått färg och blivit lite ”frasig”. Smaka av med rödvinsvinäger och kanske lite salt. Stek korven i ugnen. Värm surkålen i ugnen eller i en kastrull på spisen. Den behöver bara bli ätvarm. Vänd ner persiljan i kålen. Servera med korvarna och löken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar