Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 2 juli 2020

Spenat- och kasslerlasagne

Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Helt okej recept, men föredrar klassisk lasagne på köttfärs. Men däremot så var det en smidig och god sås! Den ska jag komma ihåg! Mycket lättare att göra än vanlig klassisk ostsås.

6 portioner

400 g färsk eller fryst spenat
1 liten lök
1 msk olivolja
2 krm riven muskot
1/2 citron
400 g kassler
4 dl creme fraiche
1 dl + 1/2 dl riven parmesan
1 dl riven vanlig ost
200 g pastaplattor
1/2 msk oregano
Salt
Svartpeppar

Skölj och rensa färsk spenat. Ta gärna fram fryst så att den hinner tina lite. Skala och hacka löken fint. Värm ugnen till 225 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs löken på rätt låg värme tills den blivit mjuk men inte fått färg. Lägg i spenaten. Färsk får du ta i några omgångar men den vissnar ner och krymper snabbt. Spenaten ska bara bli varm. Fryst tar lite längre tid att smälta men den ska också bara bli varm. Smaka av med riven muskot, pressad citron, salt och peppar. Skiva kasslern ganska tunt, 2 mm skivor ungefär. Riv parmesanen och den andra osten. Blanda crème fraichen med 1 dl riven parmesan och oreganon. Smaka av med salt och peppar. Bottna en ugnssäker form, ca 18 x 25 cm, med spenat. Lägg på ett lager kassler, sedan pastaplattor och så crème fraiche. Upprepa en gång. Toppa med resten av den rivna parmesanen och den vanliga osten. Baka 30 minuter i ugnen eller tills osttäcket fått fin färg. Servera med en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar