Ett recept jag hittade i en kokbok hemma hos en kompis. Väldigt gott!
4 portioner
1 friséesalladshuvud
6 tomater
1 knippe rädisor
1 bit (ca 200 g) rimmat sidfläsk
1 msk ättiksprit (12 %)
4 ägg
Krutonger
Salt
Dijondressing:
1 vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl solrosolja
1 msk olivolja
Salt och peppar
Skala vitlöken. Mixa alla dressing-ingredienser med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Skölj salladen och skär tomater och rädisor. Skär fläsket i stavar och stek det knaprigt. Koka upp vatten med ättika och salt i en stor kastrull. Dra kastrullen från värmen när det kokar och vispa en virvel i vattnet. Knäck ner äggen i vattnet, ett i taget, och låt sjuda ett par minuter. Gulan ska fortfarande vara rinnande. Blanda salladen med krutonger och dressingen. Servera med de pocherade äggen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar