Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkelt och gott! Perfekt sommarmat.
6 portioner
600 g lammfärs
3 msk konc kalvfond
100 g fetaost, smulad
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 dl finhackad persilja
1 msk olivolja
2 dl vatten
Sallad:
1 kilo potatis
1 stor rödlök
1 liten gurka
1 knippa rädisor
Sås:
3 dl naturell yoghurt (3 %)
2-3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Garnering:
1/2 dl finhackad dill
Tillbehör:
Bröd, gärna fullkorn
Borsta och koka potatisen i saltat vatten. Låt den svalna, skala och skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala, halvera och skär gurkan i skivor. Ansa och skiva rädisorna.
Blanda yoghurt, vitlök och vinäger. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Blanda potatis, grönsaker och sås och strö över hackad dill.
Blanda färs, kalvfond, fetaost, peppar och persilja. Rulla små bullar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lammbullarna runt om 3-5 minuter. Tillsätt vattnet och låt bullarna eftersteka under lock på svag värme ca 10 minuter. Servera salladen och gärna bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar