1 stor kyckling på ca 1 kg
Ca 2 msk smör
2 stora gula lökar
3-4 tsk curry
1 stor pressad vitlöksklyfta
1-1,5 msk äkta soja
2-3 msk tomatpuré
1 burk tomater (400 g)
Sambal oelek
Dela kycklingen i 6-8 bitar med vass och kraftig kniv. Bryn bitarna i lite smör i en stekpanna. Flytta sedan över bitarna till en gryta.
Skala lök och äpple. Hacka löken och skär äpplet i små tärningar. Bryn allt detta i stekpannan och strö över curry. Lägg efter ett par minuter över det hela i kycklinggrytan. Blanda i vitlök, soja och tomatpuré. Tillsätt tunna bananskivor och burktomaterna med sitt spad. Låt grytan koka upp och sedan småputtra ca 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Servera med kokt osaltat ris och gärna lite gräddfil eller naturell yoghurt (avrunnen några timmar i kaffefilter så att den blir lite tjockare).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar