- 300 g hallon
- 4 dl rödvin (t ex Zinfandel eller annat fruktigt vin)
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 kanelstång
- 3 msk maizena majsstärkelse
- ev mangosorbet eller vaniljglass till servering
- Koka upp hallon, vin, vatten, socker och kanelstång. Småkoka under lock 15 minuter.
- Passera soppan genom en fin sil i en skål. Släng kärnorna och kanelstången. Det är inte ett måste att passera soppan.
- Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i soppan. Koka upp och sjud i några minuter. Låt svalna.
- Förvara kallt och servera gärna med en kula mangosorbet eller vaniljglass. Späd med lite vatten om den känns för tjock.
Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
söndag 5 juli 2015
Hallonsoppa
Ett tips från min chef! Väldigt enkelt och gott att göra! Riktigt gott nu i värmen!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar