Ca 4 port.
6 medelstora kokta potatisar (300 g)
1 blomkålshuvud (ca 450 g)
6 medelstora tomater (ca 400 g)
2 morötter (ca 150 g)
2-3 msk neutral olja
1-2 msk färsk ingefära i små, små kuber
6 skalade vitlöksklyftor, fint hackade
1 tsk hel spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela senapsfrön
(1 tsk stött koriander)
1-1,5 tsk salt
Knappt 2 dl vatten
1/2 tsk kajennpeppar
2 dl små gröna ärter
1/2 tsk garam masala
Förbered grönsakerna. Skala de kokta potatisarna, skär dem i klyftor på längden. Dela den råa blomkålen i buketter. Skala tomaterna (genom att doppa dem ca 2 minuter i kokande vatten). Dela dem och ta ur kärnorna. Skala och slanta morötterna. Hacka tomaterna grovt. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Mät upp alla övriga kryddor.
Hetta sedan upp en wok, lägg i 1 msk av oljan och stek först potatisen tills den får fin färg. Lägg åt sidan. Stek den råa blomkålen några minuter - lägg åt sidan. Häll lite mer olja i woken, stek alla torra kryddor (senapskornen kan "poppa") under omrörning ca 1/2 minut. Lägg i vitlök och ingefära. Salta och rör om. Tillsätt tomaterna, lägg i morötter, häll på vattnet, rör om och låt sedan det hela koka 6-7 minuter under lock. Vänd sist ner potatis och blomkål och låt puttra under lock på svag värme ca 6 minuter. Rör om varsamt ett par gånger under tiden, blanda ner ärterna mot slutet. Smaka av. Strö över garam masala. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar