Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 17 februari 2021

Panerad kolja med citronsås



Ett recept från Linas matkasse. Helt okej!



4 portioner

Tillbehör:

300 g basmatiris

1/2 gurka

1/2 rödlök

1/2 romansallad

200 g morötter

Panerad kolja:

600 g koljafilé

1 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl ströbröd

1 tsk salt

Svartpeppar

2 msk smör

Citronsås:

1 citron

2 1/2 dl matyoghurt

Salt

Svartpeppar


Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Panerad kolja: Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg upp vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och häll ströbröd i den tredje. Dela koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken på medelvärme 2-3 min per sida, tills fisken är klar.
Citronsås: Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg upp i en skål. Blanda med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svatpeppar. Klyfta den använda citronen.
Dela gurka i mindre bitar. Strimla rödlök. Lägg upp gurka, rödlök och blad av romansallad i en skål. Skala och dela morötter i stavar.
Servera nystekt kolja med citronsås, basmatiris, grönsaker och citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar