Ett recept från Linas matkasse. Helt okej!
4 portioner
Tillbehör:
300 g basmatiris
1/2 gurka
1/2 rödlök
1/2 romansallad
200 g morötter
Panerad kolja:
600 g koljafilé
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
Svartpeppar
2 msk smör
Citronsås:
1 citron
2 1/2 dl matyoghurt
Salt
Svartpeppar
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Panerad kolja: Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg upp vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och häll ströbröd i den tredje. Dela koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken på medelvärme 2-3 min per sida, tills fisken är klar.
Citronsås: Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg upp i en skål. Blanda med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svatpeppar. Klyfta den använda citronen.
Dela gurka i mindre bitar. Strimla rödlök. Lägg upp gurka, rödlök och blad av romansallad i en skål. Skala och dela morötter i stavar.
Servera nystekt kolja med citronsås, basmatiris, grönsaker och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar