4 portioner
Rotsaker:
250 g morötter
1 palsternacka
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kalkon:
600 g kalkonfilé
1 tsk torkad rosmarin
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Örtsås:
1/3 frp bladpersilja
2 dl matyoghurt
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad rosmarin
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
300 g basmatiris
1 frp cocktailtomater
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Rotsaker: Tvätta och skär morötter och palsternacka i klyftor. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Strö på lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotsakerna fått fin färg.
Kalkon: Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kalkonfilé runtom. Krydda med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg kalkonfilén i ugnsformen med rotsakerna och stek i ugnen ca 20 min, tills kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Örtsås: Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, torkad dragon och torkad rosmarin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp cocktailtomater i en skål. Servera ugnsstekt kalkonfilé med rotsaker, nykokt basmatiris, örtsås och cocktailtomater.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Rotsaker: Tvätta och skär morötter och palsternacka i klyftor. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Strö på lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotsakerna fått fin färg.
Kalkon: Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kalkonfilé runtom. Krydda med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg kalkonfilén i ugnsformen med rotsakerna och stek i ugnen ca 20 min, tills kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Örtsås: Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, torkad dragon och torkad rosmarin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp cocktailtomater i en skål. Servera ugnsstekt kalkonfilé med rotsaker, nykokt basmatiris, örtsås och cocktailtomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar