Ett recept från Linas matkasse, gott!
4 portioner
Tillbehör:
2 st tomater
1/2 rödlök
1/2 romansallad
1 frp tortillabröd
Tzatziki:
1/2 gurka
2 1/2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Svartpeppar
Tacokyckling:
550 g minutstrimlor
1 påse tacokrydda
2 krm salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
Tärna tomater. Strimla rödlök. Plocka blad av romansallad. Lägg upp i skålar.
Tzatziki: Grovriv gurka och krama ur vätskan. Blanda gurka med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Tacokyckling: Krydda kyckling minutstrimlor med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen 2-3 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra på svag värme 3-4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tacokyckling med tortillabröd, grönsaksplock och tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar