Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 18 november 2013

Wienernougat

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman.
Enkelt och väldigt gott! Min kärlek hjälpte mig 
att slå in dom i små paket. Perfekt att ge bort
 i present till någon.






Ca 60 st.

100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad

Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna, låt den svalna. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar, smält och nougaten i vattenbad eller på låg värme i mikro. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln. Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst tre timmar att stelna. Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1,5x3 cm. Förvara nougaten i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar