Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Testade att göra kanderade
apelsinskal och blev förvånande förtjust. Tänkte då att
Jag måste testa göra kanderad ingefära också. Det
Blir en ganska så speciell smak, det är ju lite starkt på
Nåt vis, men jag gillar det!
Räcker till hela släkten!
Ca 500 g färsk ingefära
1 dl vatten
Ca 5 dl strösocker + 3 dl till garnering
Skala ingefäran med potatisskalare och skär den i tunna strimlor. Koka strimlorna i vatten i 30 minuter. Slå bort vattnet och låt dem svalna. Häll 1 dl vatten i kastrullen och tillsätt samma mängd socker som ingefära. Koka upp under omrörning, sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig. Lägg socker på en tallrik. Lyft upp ingefärsbitarna ur sockerlagen och vänd dem i sockret. Låt dem lufttorka utbredda på papper. Förvara i burk med tätt slutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar