Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 21 november 2013

Kardemummakakor

Ett recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Goda! Påminner om bondkakor, men med kardemumma smak! 



Ca 24 kakor

200 g kylskåpskallt smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma 
1/2 tsk salt

Strösocker 

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa smör, vetemjöl, socker, kardemumma och salt i en matberedare till en smulig deg. Vira in i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i minst 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i två bitar och kavla ut dem tunt till rundlar, ca 12 cm i diameter. Skär eller sporra rundlarna i tårtbitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper ( jag gjorde runda kakor istället ). Pricka bitarna med en gaffel och nyp till den rundade kanten. Strö på lite strösocker. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar